četvrtak, 11. jan 2024.
Home Pravo Pravne vesti Zaključak Vlade o preporuci poslodavcima da izmene svoj opšti akt odnosno ugovor o radu ili drugi opšti akt u delu koji je posvećen naknadi plate.

Zaključak Vlade o preporuci poslodavcima da izmene svoj opšti akt odnosno ugovor o radu ili drugi opšti akt u delu koji je posvećen naknadi plate.

0
Zaključak Vlade o preporuci poslodavcima da izmene svoj opšti akt odnosno ugovor o radu ili drugi opšti akt u delu koji je posvećen naknadi plate.

Tek kada se promene kolektivni ugovori, zarade će moći da se obračunavaju po novom pravilniku.

Ivica Cvetanović, predsednik Konfederacije slobodnih sindikata, naglašava da nije problem u zakonskoj regulativi, jer je ona potpuno jasna. Međutim, i dosada se isplaćivao puni iznos za odsustvo s posla zbog kovida, iako nije postojala zakonska odredba, već samo vladina preporuka.

– Dobro je da je većina javnih sistema ovu oblast regulisala aneksom kolektivnog ugovora. Problem je što će se sada on kršiti u kompanijama koje su ispoštovale preporuku, a oni koji su ostali “gluvi” biće u boljem položaju – kaže Cvetanović.

Pravnici, s druge strane naglašavaju da nema nikakve dileme, da je Zakon o radu važniji pravni akt po značaju, a on propisuje minimum 65 procenata plate na bolovanju. Prema njihovom mišljenju, prethodna preporuka o isplati pune zarade obolelima od kovida više ne važi.

Advokat Tihomir Hrnjak ističe da većina država sužava ili stavlja van snage određene postojeće propise, zakonske i podzakonske akte u vreme vanrednih okolnosti. U ovom slučaju pandemijske okolnosti su vanredne, a vladina odluka iz maja meseca 2020. godine je i dalje na snazi.

– Ova uredba je selektivna i propisi se derogiraju samo u određenim oblastima. Naša vlada oprezno koristi ovaj sistem i vodi računa da se ne krše ljudska prava. U ovom slučaju ona nisu dovedena u pitanje, ali se možda može govoriti o ugrožavanju načela pravne sigurnosti i ustavom garantovane zabrane diskriminacije.

On naglašava da bi se moglo dovesti u pitanje zašto radnik koji se vakcinisao ima pravo na 100 odsto naknade u vreme korišćenja bolovanja zbog kovida, a onaj koji ne želi da se pelcuje – dobije 65 procenata zarade.

Nadoknadu zarade za vreme privremene sprečenosti za rad isplaćuje poslodavac za prvih 30 dana bolovanja i ona iznosi 65 odsto od prosečne zarade koju je radnik zaradio u poslednja tri meseca.

Izvor: Vebsajt Novosti, 28. 05. 2021.

Naslov. Redakcija