Za koje deonice poskupljuje putarina

0
36
Za koje deonice poskupljuje putarina
Foto: Mondo

Povodom novih cena putarina u Srbiji oglasio se i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. On je na Tviteru napomenuo da su postojali opravdani razlozi za povećanje cena u iznosu od 10 dinara.

“Postojali su čvrsti argumenti da se poveća cena putarine. Smatram da ni građani ni privreda ne mogu i ne treba da snose taj trošak. Epilog, uvećanja cene je – Beograd-Šid stara cena 410 din, nova 420 din. Beograd-Preševo stara cena 1460 din, nova za 1490 din. veća… itd”, naveo je ministar.

Međutim, za pomenutu deonicu Beograd-Šid prethodno je rečeno da neće biti promena cena.

Naime, kako je Tanjug juče preneo, Vlada Srbije odobrila je nove cene putarina koje su veće za 1,8 odsto, a prema njima trebalo bi da za vozila A kategorije putarina na deonici Beograd-Dimitrovgrad i Beograd-Čačak bude povećana za 10 dinara, dok bi na deonicama Beograd-Šid i Beograd-Subotica ona ostala nepromenjena, a slično je i za druge kategorije vozila

Kako se dodaje u izveštaju agencije, reč je o redovnom postupku usklađivanja putarina sa inflacijom, navodi se u saopštenju s današnje sednice vlade.

Izvor: Blic