Voren Bafet: Tajna uspeha

0
214
Voren Bafet: Tajna uspeha
Foto:rs.cointelegraph.com

Investitor i milijarder Voren Bafet ima savet za mlade: “Fokusirajte se na učenje da pišete i govorite jasno”.

“Jedan lak način da udvostručite svoju ličnu vrednost jeste da usavršavate svoje komunikacione veštine – kako pisane tako i verbalne”, rekao je Bafet u video-materijalu postavljenom na mreži Linkedin.

Video-snimak je postavio Majkl Hud, saosnivač startapa iz Toronta Vois flou, koji omogućava korisnicima da dizajniraju, prave i lansiraju veštine za Amazonov proizvod “Aleksa”, bez neophodnog programerskog znanja.

Komunikacija i devojka

“Ako ne možete da komunicirate, to je kao da namignete devojci u mraku – ništa se ne događa. Možete da imate svu pamet ovog sveta, ali morate da umete da je iskažete i prenesete”, rekao je Bafet, prenosi Si-En-Bi-Si.

“A iskazivanje je komunikacija”, kaže Bafet, čije bogatstvo trenutno iznosi više od 86 milijardi dolara, prema podacima Forbsa.

“Bio sam preplašen od javnog nastupa kada sam bio u srednjoj školi i na koledžu”, rekao je Bafet u Bi-Bi-Sijevom video-materijalu objavljenom 2009. godine.

“Nisam mogao da obavim to. Mislim, dešavalo se i da povraćam.”

Kada je bio mlađi, Bafet je pohađao kurs javnog govorništva u “Dejl Karnegiju”, organizaciji koja se bavi razvojem profesionalnih vještina, a koju je osnovao američki pisac i predavač Dejl Karnegi.