Vojna industrija za ceo svet

0
49
Vojna industrija za ceo svet
Foto: www.mod.gov.rs

Potpresednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, na poziv potpredsednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata, vladara i ministra odbrane Dubaija šeika Muhameda bin Rašeda al Maktuma, prisustvovao je u nedelju otvaranju 15. Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme “IDEH 2021” u Abu Dabiju.


Stefanović je ocenio da je ovaj sajam naoružanja i opreme dobra prilika da naša odbrambena industrija prikaže ono što je stvorila u prethodnom periodu.

Dobra je prilika za naše vredne ljude i naše fabrike da predstave svoje proizvode, uključujući i sve ono što je usvojeno u naoružanje Vojske Srbije, kao i neke nove projekte koji obuhvataju složene borbene sisteme – rekao je ministar.

Stefanović se pre zvaničnog otvaranja Sajma neformalno sreo sa državnim ministrom odbrane UAE Muhamedom Ahmedom al Bovardijem al Falasijem, saopštilo je Ministarstvo odbrane, a potom na sajmu sa ministrom odbrane i vojne proizvodnje Egipta, general-potpukovnikom Mohamedom Ahmedom Zaki-Mohamedom.

Naglasio je da će se tokom Sajma sastati sa kolegama ministrima odbrane iz više zemalja sveta, a obišao je i štand JP “Jugoimport” SDPR na kojem je predstavljen deo proizvodnog programa odbrambene industrije Srbije.

Izvor: Novosti