Više od 3,3 milijarde dinara za infrastrukturne projekte u Vojvodini

0
17
Više od 3,3 milijarde dinara za infrastrukturne projekte u Vojvodini
Foto: Putevi Srbije

Vlada Vojvodine finansiraće infrastrukturne projekte za 24 lokalne samouprave. Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović uručio je predstavnicima lokalnih samouprava ugovore čija je vrednost 3,3 milijarde dinara, a najviše sredstava namenjeno je za saobraćajnu infrastrukturu, vodosnabdevanje, ekonomski razvoj, osnovno obrazovanje i razvoj sporta.

Projekti će biti realizovani zajedno sa lokalnim samoupravama.

“Ovo je važan dan jer započinjemo velike investicije u Vojvodini. Pokazali smo u minule četiri godine dobar zajednički pristup, efikasnost i jedinstvo u pripremi projekata”, kazao je predsednik Mirović.

Ovom prilikom, on je uručio i ugovor za nastavak realizacije projekta “Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda” u Bačkoj Topoli. Za ovu namenu Pokrajinska vlada izdvojila je 154 miliona dinara.

“Želimo da u 2021. godini završimo započete investicije iz ranijih godina – prečistače u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu. To su veoma značajne investicije jer obezbeđuju zdravu životnu sredinu”, dodao je Mirović.

Predsednik je najavio da će tokom proleća početi i radovi na izgradnji Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu i novog Doma za duševno obolela lica u Čurugu.

Prema njegovim rečima, ove godine biće završeno i stavljeno u funkciju Narodno pozorište u Subotici, veoma zahtevan projekat koji je realizovan zajedno sa Vladom Republike Srbije, kao i akvapark na Paliću.

“Započećemo rekonstrukciju lokalne putne mreže u Sečnju, Šidu, Žablju, Apatinu, Novom Bečeju, Žitištu, Odžacima i Bačkoj Palanci. Nastavićemo radove i na rekonstrukciji lokalne putne mreže na Fruškoj gori, koja je postala veoma važna turistička destinacija. Želimo da stvorimo dobre infrastrukturne uslove za razvoj turizma”, izjavio je Mirović.

Zajedno sa lokalnim samoupravama, kako je dodao, u ovoj godini radiće se na završetku sportske hale u Inđiji i adaptaciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu, dogradnji fiskulturne sale u OŠ “Jovan Popović” u Sremskoj Mitrovici, završetku izgradnje Doma kulture u Vrbasu, izgradnji gradskog kupališta u Kovinu i gradske pijace u Kikindi.

Naslov: Redakcija

Izvor: RTS