nedelja, 7. apr 2024.
Home Nekategorizovano Uskoro ističe rok prijavljivanja za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju

Uskoro ističe rok prijavljivanja za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju

0
Uskoro ističe rok prijavljivanja za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju

Poštovani pratioci portala Biznis i pravo podsećamo vas da je krajnji rok za prijavljivanje za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju 31. januar 2022. godine.

Da bi se prijavili za subvencije poreski obveznici najpre treba da prijave podatke o lokacijama prodajnih objekata putem portala Poreske uprave ePorezi.

Postojeći obveznik fiskalizacije može da ostvari pravo na finansijsku podršku po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji u iznosu od 100 evra, kao i finansijsku podršku po svakoj prijavljenoj aktivnoj fiskalizovanoj fiskalnoj kasi u iznosu od 100 evra.

Novi obveznik fiskalizacije može da ostvari pravo na finansijsku podršku po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji u iznosu od 100 evra, kao i finansijsku podršku za jedan elektronski fiskalni uređaj u iznosu od 100 evra po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji.

Obveznici fiskalizacije koji nisu evidentirani kao obveznici PDV na dan podnošenja Izjave o zainteresovanosti za finansijsku podršku za fiskalizaciju finansijsku podršku ostvaruju u iznosu uvećanom za 20%.

Obveznik fiskalizacije može podneti samo jednu Izjavu.

Prijavljivanje za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju počelo je 15. oktobra 2021. godine.

Izvor: https://www.purs.gov.rs/sr/biro-za-informisanje/novosti/8066/uskoro-istice-rok-za-prijavljivanje-za-subvencije-za-prelazak-na-novu-fiskalizaciju.html