utorak, 2. maj 2023.
Home Biznis USAID raspisao konkurs za dodelu grantova preduzetnicima, privrednim društvima i udruženjima

USAID raspisao konkurs za dodelu grantova preduzetnicima, privrednim društvima i udruženjima

0
USAID raspisao konkurs za dodelu grantova preduzetnicima, privrednim društvima i udruženjima

Agencija SAD za međunarodni razvoj (USAID) raspisala je konkurs “Mobilizacija privatnog kapitala za bolje internet povezivanje” za dodelu bespovratnih sredstava organizacijama civilnog društva, malim i srednjim preduzećima, privrednim društvima i preduzetnicima.


Rok za prijavu je 29. april 2022. godine, a proces prijavljivanja odvijaće se u nekoliko faza.
U prvoj fazi zainteresovane strane koje žele da istraže ovu priliku treba da kontaktiraju USAID tim za pregled (digitalinvest@usaid.gov) sa kratkim rezimeom (2-3 paragrafa), a USAID će se obratiti odabranim stranama uvodnim pozivom.


U drugoj fazi koncepti će biti prihvaćeni i pregledani na stalnoj osnovi od 11. januara 2022. do 29. aprila 2022. godine od svih potencijalnih partnera koji su dobili potvrdu od USAID u fazi 1 da podnesu koncept.


Nakon što USAID pregleda koncept, u trećoj fazi kandidati će biti kontaktirani od USAID-a. U zavisnosti od toga šta proizilazi iz tekućih diskusija, USAID može zatražiti punu prijavu ili nastaviti direktno na pregovore o dodeli. Ako je potrebna potpuna prijava, podnosilac zahteva imaće do 30 dana od obaveštenja da završi i preda dokumentaciju.


– USAID će sarađivati sa potencijalnim partnerima iz privatnog sektora na istraživanju i utvrđivanju najefikasnijeg, katalitičkog i tržišno vođenog korišćenja grantova u kombinovanom finansijskom pristupu za mobilizaciju privatnog kapitala za internet konekciju i digitalne finansijske usluge na tržištima u razvoju – navodi se u konkursu.

Izvor: E Kapija