nedelja, 21. jan 2024.
Home Biznis Poslovne vesti U toku marta počinje izgradnja trase autoputa od Šapca do Rume

U toku marta počinje izgradnja trase autoputa od Šapca do Rume

0
U toku marta počinje izgradnja trase autoputa od Šapca do Rume
Foto: CINS-a

Očekuje se da već u toku marta počne izgradnja trase autoputa od Šapca do Rume, rečeno je tokom obilaska buduće trase i gradilišta mosta preko Save.


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrasturkture Tomislav Momirović pozvao je izvođače da ubrzaju radove.


Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić rekao je da se čini maksimum napora da se “ide malo ispred rokova”.


– Finansijska realizacija mosta preko Save je 30,8%. Zaista veliki deo radova je urađen, pred nama je ogroman posao i učinićemo maksimum napora svi zajedno da se ovo uradi u skladu sa kvalitetom i dinamikom koja nam je neophodna – rekao je Antić.


Dodao je da se zbog značaja projekta spajanja autoputom Šapca i Rume čini maksimum napora da se što pre uđe u trasu, odnosno počne izgradnja puta:


– Mislim da ćemo u toku marta završitii sve potrebne dozvole i rešiti imovinska pitanja da uvedemo izvođača u trasu, i da krenemo da radimo deonicu autoputa od Šapca prema Rumi dugačku 21,6 kilometara u čitavoj dužini, sa 11 mostova, sedam nadvožnjaka, dosta objekata koje treba uraditi.


On je dodao da radovi na mostu idu ispred zadatih rokova uprkos vrlo visokom vodostaju na Savi.


– Gotovo svi šipovi su završeni, rade se sada stubovi, uradili smo već i prvi deo mostovske konstrukcije – zaključio je direktor Koridora Srbije.


Gradonačelnik Šapca Aleksanda Pajić istakao je da će Šabac postati top destinacija za privredna ulaganja u ovom delu Srbije.


– Mi smo spremni kao grad da ponudimo veliku industrijski zonu, ali pre svega srećni što že višedecenijski san dolaska autoputa do Špaca biti vrlo brzo ostvaren – rekao je Pajić.


Ceo projekat Ruma-Šabac-Loznica vredan je 467,5 mil EUR, a ukupna dužina autoputa i brze saobraćajnice je 77 km.
Ovaj put važan je ne samo za ovaj kraj, za blizu 600.000 ljudi u Mačvanskom i Sremskom okrugu, koje direktno povezuje.

Izvor: eKapija