nedelja, 7. apr 2024.
Home Biznis Poslovne vesti U martu odobreni krediti za preduzetnike u iznosu od 137 miliona dinara

U martu odobreni krediti za preduzetnike u iznosu od 137 miliona dinara

0
U martu odobreni krediti za preduzetnike u iznosu od 137 miliona dinara

Republički Fond za razvoj odobrio je u martu 13 investicionih kredita pravnim licima i preduzetnicima u iznosu od 137 miliona dinara, navodi se u informaciji objavljenoj na službenoj internet stranici.

Na ime investicionih kredita po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte odobrena su dva zahteva u ukupnom iznosu od 60 miliona dinara, od čega je 9,75 miliona bespovratnih sredstava.

Odobrena su i 24 kredita u ukupnom iznosu od 65,9 miliona dinara, od čega 21,3 miliona bespovratnog novca, a po liniji startap kredita.

Dodeljeno je i 7,5 miliona dinara kroz dva kredita za trajna obrtna sredstva.

Po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijku podršku za preduzetnice odobreno je šest miliona dinara, od čega je 2,1 milion dinara bespovratnog novca.

Podsetimo, u februaru je za ove namene opredeljeno više od 600 miliona dinara, a Ministarstvo privrede raspisalo je takođe tri programa podrške za dodelu bespovratnih sredstava za razvojne projekte, započinjanje poslovanja i podršku preduzetnicama i mladima, a sva tri programa realizuju se kao kombinacija bespovratnih sredstava i povoljnih kredita Fonda za razvoj.

Izvor: Biznis.rs