Tviter najavio velike promene

0
19
Tviter najavio velike promene
Foto: India TV News

Korisnici s velikim brojem pratilaca u budućnosti će moći da naplaćuju neke tvitove i dodatni sadržaj, a na Tviteru spominju mesečnu pretplatu od 5 dolara.

Planovi Tvitera za budućnost vezani za dve stvari – povećanje broja korisnika i povećanje prihoda, a da bi se te ambicije ostvarile potrebne su neke promene i noviteti na toj mreži, uključujući i naplatu pristupa sadržaju na toj mreži.

Sam Tviter će, kao i sve ostale društvene mreže, ostati besplatan, ali će korisnici na njemu dobiti mogućnost zarade od sadržaja koji objavljuju.

Opcija “Super Follows” tako će omogućiti da korisnici sa velikim brojem pratilaca naplaćuju pristup određenom dodatnom sadržaju. Dok će klasični tvitovi i dalje ostati besplatni, za određenu pretplatu (spominje se 5 dolara mesečno) pratiocima će biti dostupni dodatni tvitovi, bonus materijali, pretplata na njuzleter, pristup dodatnim grupama koje su pokrenuli korisnici itd.

Iz Tvitera kažu kako će tako kreatori sadržaja i izdavači i na njihovoj mreži dobiti mogućnost direktne naplate svog sadržaja, no deo kolača sigurno će uzeti i sam Tviter, iako još nema informacija o tome kolika će im biti provizija.

Tviter je takođe najavio imogućnost pokretanja grupa, odnosno zajednica (Communities) koje će biti bazirane oko zajedničkih interesa korisnika.Za sada se ne zna kada će ove opcije biti dostupne, jer iz Tvitera još uvek nisu saopštili rokove kada će ih implementiratiu rad svoje mreže.

Izvor: Kamatica