Stigle dve ponude, ko će naplaćivati javni prevoz u Beogradu

0
18
Stigle dve ponude, ko će naplaćivati javni prevoz u Beogradu
Foto: eBranicevo

Na javnu nabavku za izbor partnera za eksploataciju i održavanje sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu stigle su dve ponude.

Reč je o konzorcijumu kompanija Bus Logic d.o.o Požarevac i Penta d.o.o iz Pule i konzorcijumu kompanija Kentkart Southeast Europe d.o.o Beograd, Kentkart Ege Elektronik Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi, Istanbul i Kent Kart Anadolu Elektronik Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi iz Istanbula.

Stručna komisija će nakon otvaranja ponuda u zakonski predviđenom roku pregledati pristiglu dokumentaciju nakon čega će biti doneta konačna ocena o izboru najpovoljnije ponude, odnosno ponuđača – rekao je gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

On je dodao da će naručilac u zakonskom roku objaviti da li su pristigle ponude ispravne i da li će nakon sprovedenog postupka javne nabavke biti izabran partner Grada Beograda za eksploataciju i održavanje sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu.

“Ono što mogu sada da kažem jeste da je jedan od ponuđača ponudio da procenat koji bi dobijao za svoje usluge od Grada bude 7,79 odsto, a drugi 7,88 procenata. Oba procenta su bitno niža od 8,53 odsto, koliko sada dobija partner”, naglasio je Vasiljević.

Prema njegovim rečima, u Sekretarijatu za javni prevoz su očekivali da će se prijaviti još ponuđača, posebno jer je u prethodnih nekoliko meseci bilo interesovanja velikih kompanija iz Francuske, Azerbejdžana i Japana, ali da njihove ponude ipak nisu stigle.

Javna nabavka za izbor partnera za eksploataciju i održavanje sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu raspisana je krajem 2020. godine, a rok za prijavu istekao je danas.

Nabavka se sprovodi po modelu javno-privatnog partnerstva na period od 13 godina.

Izvor: RTS