Srbija postala kredibilan partner nemačkim kompanijama

0
33
Srbija postala kredibilan partner nemačkim kompanijama
Foto: Nedeljnik

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas putem video-linka sa predstavnicima nemačkih kompanija iz Odbora nemačke privrede za istok o jačanju ekonomske saradnje kroz dalje unapređenje poslovnog okruženja za nemačke firme koje posluju u Srbiji.

Ana Brnabić je istakla da je Srbija, zahvaljujući reformama koje je sprovela, naročito u oblasti vladavine prava, digitalizacije, reforme obrazovanja i ekonomije, postala kredibilan i pouzdan partner za nemačke kompanije koje su sve prisutnije u našoj zemlji, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju s medijima.

Dodaje da je Nemačka dugi niz godina među vodećim privrednim partnerima Srbije i prvi spoljnotrgovinski partner, istakavši da će Vlada Srbije raditi i dalje na stvaranju dobre poslovne klime kako bi privukla nove nemačke investitore.

Predstavnici nemačkih kompanija su ocenili da je saradnja sa Srbijom veoma dobra i da daje odlične rezultate, naglasivši da je zahvaljujući poslovanju nemačkih firmi u Srbiji obezbeđeno 68.000 novih radnih mesta.

Pozdravili su reforme Vlade Srbije koje vode ka intenziviranju ekonomskih i trgovinskih odnosa.

Sagovornici su razmenili mišljenja o budućim koracima koji bi dodatno olakšali poslovanje nemačkih investitora i doprineli da buduća saradnja bude još uspešnija.

Sastanku su, između ostalih prisustvovali predstavnici “Dojče banke”, kompanija “Henkel”, “Simens” i “Kontinental”, predstavnici Saveznog ministarstva za ekonomiju i energetiku, kao i ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib.

Naslov: Redakcija

Izvor: RTS