Srbija i Kina proširile saradnju i na zaštitu sredine

0
29
Srbija i Kina proširile saradnju i na zaštitu sredine
Foto: DELTA PORTAL

Kineska preduzeća su u potpunosti sposobna da izgrade postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i deponija u Srbiji po evropskim standardima, izjavila je ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Nakon potpisivanja ugovora između Ministarstva građevinarstva Srbije i kineske kompanije CRBC o izgradnji komunalne infrastrukture i ugovora o izvođenju radova na izgradnji infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada, Čen Bo je istakla da CRBC raspolaže najnaprednijom tehnologijom i opremom.

“Kina poklanja veliku pažnju zaštiti životne sredine, a kineska preduzeća raspolažu najnaprednijom tehnologijom i opremom u izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i deponija, stoga su kineska preduzeća u potpunosti sposobna da izgrade te objekte po evropskim standardima”, rekla je Čen Bo.

Dodala je i da izgradnja tih postrojenja pokazuje da je Vlada Srbije posvećena poboljšanju životnog standarda naroda i istakla da joj je velika čast i zadovoljstvo što kineska kompanija CRBC može da dâ svoj doprinos.

“Potpisivanje današnjih ugovora istovremeno je otvorilo novu oblast naše saradnje. Uverena sam da će izgradnja objekata za zaštitu životne sredine postati nova rastuća tačka u našoj saradnji”, rekla je ambasadorka Čen.

Navela je da će Ambasada Kine intenzivno pratiti i podržati realizaciju tih projekata i izrazila nadu da će svaki građanin Srbije osetiti dobrobit saradnje dve zemlje i kineskog projekta “Pojas i put”.

Izvor: RTS