Ruski trgovinski lanac “MERE” stigao u Srbiju

0
157
Ruski trgovinski lanac

Ruski trgovinski lanac “MERE” otvorio je juče prvi market u Srbiji koji se nalazi u Batajnici, a cene će, kako je najavljeno, biti niže od tržišnih od 20 do 30 odsto.

Prvi objekat se nalazi u Ulici pukovnika Milenka Pavlovića. Kako je najavljeno, u drugoj polovini januara očekuje se da MERE marketi ugledaju svetlost dana i u Vršcu, Subotici, Kruševcu, Kraljevu, potvrdila je nedavno za Večernje novosti ministarka trgovine Tatjana Matić.

Kako je najavljeno polovinom avgusta iz ogranka ove ruske kompanije u Beogradu, na srpskom tržištu je planirano otvaranje najmanje 100 marketa prosečne površine od 1.000 kvadrata.

Tada su naveli da će njihove cene biti niže za 20 odsto od prosečnih, kao i da planiraju da rade direktno sa proizvođačima, sa strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačkom maržom.

Kako je intervjuu za B92 rekla PR menadžer ovog brenda Antonela Bijelić Milojica, strategija ovog trgovinskog lanca je niska cena.

“Što se tiče cena, naša strategija je ‘Niske cene svaki dan’ i to je ono što će ljudi sigurno i uvek dobiti kod nas. I te niske cene odnose se na baš sve proizvode koji se kod nas budu prodavali”, ističe ona.

Izvor: BIZlife