Ruski “MERE” započinje ekspanziju u Srbiji

Ruski trgovinski lanac "Svetofor", u evropskim zemljama poznat pod brendom "MERE", započeo je ekspanziju na srpskom tržištu.

0
24
Ilustracija (Foto: Unsplash/Mehrad Vosoughi)

Kako prenosi portal Retail Serbia, ruska pridružnica u Srbiji kupila je prve lokacije širom zemlje na kojima planira da i zvanično započne svoje poslovanje.

Kako je sredinom avgusta najavljeno iz filijale ruske kompanije u Beogradu, na srpskom tržištu planirano je otvaranje najmanje 100 marketa prosečne površine od oko 1.000 m2.

Navedeno je da planiraju da rade direktno s proizvođačima, sa strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačko maržom, a istkli su i da će njihove cene biti 20% niže od prosečih.

MERE” je pridružnica ruske “Torgservis grupe“, osnovane 2009. godine, koja trenutno posluje na više od 800 lokacija širom Rusije pod brendom “Svetofor” i treći je po veličini lanac iza trgovačkih kompanija X5 i Magnit.

Retail Serbia navodi i da ruski diskonter uskoro planira i otvaranje prvih prodavnica u Grčkoj, gde aktivno traži lokacije, dok u Atini, Solunu i Parti već radi na uređenju zakupljenih prostora.