Raspisan tender za nabavku brzih vozova

0
41
Raspisan tender za nabavku brzih vozova
Foto:Opština Kula

Ministarstvo građevinarstva je raspisalo tender za nabavku tri elektromotorna voza za brzinu od 200 kilometara na sat, koji bi do kraja godine trebalo da počnu da saobraćaju na relaciji između Beograda i Novog Sada. Rok isporuke prvog voza je najkasnije do 31. oktobra, a preostala dva do 31. decembra. U tenderskoj dokumentaciji su navedeni detaljni uslovi koje kompozicija koja će soabraćati prvom brzom prugom u Srbiji mora da ispuni.

Traži se voz dužine 100 metara koji će imati minimum  300 sedišta prvog i drugog razreda. Pod i bočni zidovi moraju biti sa grejnim elementima, prozori sa sigurnosnim staklima, toplotna i zvučna izolacija, spoljno i unutrašnje LED osvetljenje, klizna vrata na električni pogon, toaleti za osobe sa ograničenom pokretljivošću, po dva bara sa automatima za tople napitke i mogućnošću elektronskog plaćanja, vaj-faj i sistem za rezervaciju sedišta, sistem za zvučna obaveštenja i monitori za vizuelno obaveštavanje putnika uključujući i prikaz rezervisanih mesta u vozu.

Potrebno je da ponuđač organizuje i obuku za održavanje i upravljanje vozom. Rok za podnošenje ponuda je 15. mart.
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović potpisao je u januaru Memorandum o nabavci voznih sredstava sa Kinom sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo.

Naslov: Redakcija

Izvor: Novosti