petak, 5. apr 2024.
Home Biznis Poslovne vesti Prvi profesionalni ugovor fudbalera koji je plaćen bitkoinom

Prvi profesionalni ugovor fudbalera koji je plaćen bitkoinom

0
Prvi profesionalni ugovor fudbalera koji je plaćen bitkoinom
Izvor: 24sedam

David Baral, nekadašnji fudbaler Real Madrida (37 godina), postao je prvi fudbaler u istoriji koji je potpisao ugovor čija je vrednost izražena kriptovalutom bitkoin.

Naime, on je potpisao ugovor sa nižerazrednom ekipom Inter iz Madrida, prenose mađarski mediji, a specifičnost ovog transfera je u tome što on nije plaćen gotovinom, niti je novac prebačen sa jednog računa na drugi, već je u potpunosti isplaćen kriptovalutama.

“Srećan sam što sam deo ovog projekta. Želim još da igram fudbal, a ovo za mene predstavlja potpuno novi izazov”, poručio je Baral.

Tokom svoje profesionalne karijere španski napadač je bio član Real Madrida od 2002. do 2006. godine, ali je uglavnom igrao na pozajmici u Kastilji. Nastupao i za Levante, Granadu, i nekoliko timova na Kipru i u Japanu.

Do ove transakcije je došlo jer je Internacional de Madrid od leta 2020. deo eSport organizacije DUX Gaming, čiji je jedan od vlasnika bivši golman Real Madrida Tibo Kurtoa. Među sponzorima kluba je i Criptan, španska platforma za trgovinu kriptovaluta, pa je logično zaključiti da su na ovaj način želeli da popularizuju usluge svog sponzora.

Tako je napravljen prvi profesionalni ugovor fudbalera koji je plaćen bitkoinom. Iako iznos nije objavljen, u medijima se spekuliše o protivvrednosti od 100.000 evra, odnosno 3,3 bitkoina.

Naslov: Redakcija

Izvor: Blic

Foto: Biznis.rs