Prvi poslovni hotel koji u vreme pandemije čini mogućim održavanje poslovnih sastanaka licem u lice

0
25
Prvi poslovni hotel koji u vreme pandemije čini mogućim održavanje poslovnih sastanaka licem u lice
Foto: Taipei Times

Otkako je počela pandemija korona virusa služimo se video pozivima više nego ikada pre – i mnoge od nas to znatno iscrpljuje.

Poslovni sastanci se obavljaju putem raznih aplikacija za komuniciranje, poslovna putovanja su skroz obustavljena i opterećena obaveznom izolacijom i pcr testovima, dok smo rad u kancelarijama zamenili radom od kuće.

Međutim, jedan novootvoreni hotel u Singapuru omogućio je da se ugovaranje i sprovođenje poslovnih sastanaka obavlja sasvim “normalno”, kao i pre pandemije – licem u lice.

Sada, rukovodioci širom sveta održavaju uživo poslovne sastanke, bez rizika od izloženosti korona virusu.

Ovaj hotel poseduje prostorije za sastanke opremljene hermetički staklenim pločama, kao i prostorije sa utraljubičastim svetlom za dezinfekciju dokumenata koji bi se međusobno delili, sve u svrhu smanjenja rizika od prenosa virusa među sagovornicima.

Foto: Moneycontrol

Neki od prvih gostiju hotela su iz Francuske, Nemačke, Indonezije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

“S obzirom na to da su nam poslovni planovi vezani za Singapur, ovo predstavlja idealnu priliku za putovanje i obavljanje sastanaka licem u lice sa timom iz Singapura koji sarađuju sa nama.”, rekao je za Reuters Oliver Lerouk, koji je bio među prvim francuskim gostima hotela.

Hotel se znatno razlikuje od onih hotela koji služe kao obavezan karantin nakon dolaska u određenu državu, u kojima su gosti dve nedelje izolovani i u obavezi da obave pcr testiranje pre nego što im se dozvoli da napuste hotel i obave svoje poslovne planove.

Za razliku od njih, ovaj hotel pruža mogućnost da obavite poslovni sastanak koji imate bez negativnog pcr testa, ali uz obavezu da nakon obavljenog sastanka odmah napustite zemlju.

Očekuje se da će Singapur biti domaćin Svetskog ekonomskog foruma u avgustu ove godine, gde ovaj hotel predstavlja idealno rešenje za olakšavanje poslovnih sastanaka tokom događaja.

Cena sobe se kreće od 284,70 USD po noćenju, što uključuje redovne obroke i dvosmerni aerodromski transfer.

Naslov: Redakcija

Izvor: Reuters