Protest privrednika i radnika: Minut do dvanaest

0
306
Protest privrednika i radnika: Minut do dvanaest
Foto: 013 info

Udruženje Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije organizuje protest pod nazivom “Minut do 12 da nas vide i čuju” koji će se održati u subotu 6. februara od 11:59h ispred platoa Narodne skupštine Republike Srbije.

Kada je reč o osnovnim zahtevima protesta, Mia Amon iz Zaštitnika preduzetnika i privrednika navodi sledeće:

“U cilju očuvanja domaće privrede i ugroženih radnih mesta tražimo da država pokrije poreze i doprinose koji stižu na naplatu od 10. februara za period kad nije bilo moguće raditi normalno, da se ukinu parafisklani nameti kao što je eko taksa i natpisi na objektima koji su u privatnoj svojini, da se obezbedi pokriće troškova delatnostima kojima je prihod drastično opao.”

Kako Mia navodi, zarade se opterećuju za 60% poreza i doprinosa što ona smatra nemoralnim i ekonomski neisplativim za male zarade. Stoga traže da poreski sistem postane pravedan, progresivan i transparentan i da se male zarade ne opterećuju sa više od 10%, što bi automatski podiglo minimalce sa sadašnjih 32,000 na 45,000 rsd , povećao bi se standard onih koji malo prihoduju, kao što je to u uređenim zemljama.

Zaštitnik preduzetnika i privrednika poziva sve one koji žele da podrže organizaciju protesta da svoje donacije uplate na sledeći broj računa: 275-0020227600428-88 ,jer svaki iznos je podjednako vredan.

Redakcija Biznis i Pravo