nedelja, 7. apr 2024.
Home Biznis Poslovne vesti Proizvođači andoid telefona pojačali su podršku svojim korisnicima.

Proizvođači andoid telefona pojačali su podršku svojim korisnicima.

0
Proizvođači andoid telefona pojačali su podršku svojim korisnicima.

Jedna od najvećih mana Android pametnih telefona je bila ta što mnogi proizvođači nisu hteli da pružaju podršku za svoje uređaje posle određenog perioda, zbog čega su korisnici morali da menjaju na svake dve godine svoje telefone.

Taj segment se značajno popravio u poslednjem periodu, Nokia nudi korisnicima znatno dužu podršku, baš kao i Samsung, a sada su i mnoge druge kompanije odlučile da isprate ovaj trend!

Prošle nedelje je Oppo objavio da će Find X3 serija imati podršku tri godine, sada se još jedan kineski proizvođač oglasio sa sličnim vestima. U pitanju je “sestrinski brend“, VIVO koji će pružati softversku podršku tri godine za sve premijum X series telefone. Počev od jula ove godine će početi ta podrška, što znači da telefoni kao što su VIVO X60 ili prošlogodišnji X50 neće biti podložni za tri Android ažuriranja. 

Sa najboljim hardverom, X series premijum telefoni su napravljeni da traju, zbog čega smo želeli da omogućimo našim klijentima da imaju softversku podršku koja će opravdati njihova očekivanja” – istakao je Judžain Ši, potpredsednik kompanije VIVO, prenosi Android Authority.

Nove smernice za ažuriranje softvera VIVO telefona uključuju sve buduće premijum telefone koji će izaći u Evropi, Indiji i Australiji. Postojeći modeli X serije će i dalje regularno dobijati sigurnosna ažuriranja. VIVO bi trebalo tokom ove godine, najverovatnije na leto da počne da posluje zvanično i u Srbiji i regionu!

Iako je potez kompanije VIVO u pravom smeru, nažalost će samo premijum uređaji ovog proizvođača imati korist od ovakve odluke, što bi voleli da se promeni u skorijoj budućnosti, pa i da jeftiniji modeli dobijaju dužu podršku, ali prvi korak je napravljen!

Izvor: Mondo

Naslov: Redakcija