Predstavnici kompanije “Nidek” ponovo u Novom Sadu

0
92
Kompanija
Foto: Mondo

Predstavnici japanske kompanije Nidek posetili su danas Novi Sad kako bi nastavili pregovore o velikoj investiciji u Srbiji.

To je na svom Instagram profilu objavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je istakao da je Nidek kompanija koja je jedan od globalnih lidera u proizvodnji elektromotora za vozila nove generacije.

“Danas sam imao veliku privilegiju da u našem gradu ugostim gospodina Kinteru Izumida drugog čoveka moćnog japanskog ‘Nideka’ i da mu pokažem nekoliko poslovnih lokacija koje bi im mogle odgovarati”, napisao je Vučević.

Podsetio je da će ta investicija biti “teška” skoro dve milijarde dolara, da je u planu kupovina 25 hektara zemljišta u industrijskoj zoni Sever 4 i da će se u novoj fabrici proizvoditi do 300.000 jedinica do 2023. godine.

“Ovim naš grad postaje regionalni industrijski centar prvog reda, problem zapošljavanja će gotovo nestati, a posebno mi je drago što će visokokvalifikovani diplomci sa naših tehničkih fakulteta dobiti još jedno mesto za rad sa izuzetnim mogućnostima za poslovni napredak”, naveo je Vučević.

Prema ranijim najavama, pogon u Srbiji navodno bi postao jedan od najvećih proizvodnih centara japanske kompanije u Evropi.

Predsednik japanske kompanije Jun Seki je u septembru bio u poseti Srbiji kada je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovarao o mogućem ulaganju.

Od 2017. godine kompanija ima 296 ispostava koje se nalaze, sem u Japanu, i širom Azije, Evrope i Amerike.

Naslov: Redakcija

Izvor: Blic