Predlog programa za dodelu praznih kuća mladim poljoprivrednicima

0
26
Predlog programa za dodelu praznih kuća mladim poljoprivrednicima
Foto: Časopis PROSTOR

Ministar za brigu o selu u Vladi Srbije Milan Krkobabić najavio je danas da će to ministarstvo uskoro izneti detaljni predlog programa za dodelu praznih kuća mladim poljoprivrednicima.

Krkobabić je, gostujući na RTV, istakao da je takvih kuća, prema nekim procenama, u našoj zemlji oko 150.000, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

– Broj kuća koje će biti dodeljene zavisiće, pre svega, od visine opredeljenih sredstava, rejona, realne ponude takvih kuća i od zainteresovanosti – precizirao je ministar.

On je ukazao na to da u Srbiji često tri generacije žive pod istim krovom, pa će taj program biti namenjen mladima koji nameravaju da se osamostale, zasnuju sopstvenu porodicu i poljoprivredno gazdinstvo.

Takođe, kako je dodao, kuće će biti ponuđene i mladim nezaposlenim stručnjacima – agronomima, veterinarima, lekarima, stomatolozima i slično, pri čemu neće biti zaboravljeni ni oni mladi koji sada ne žive na selu, a imaju nameru da se okušaju kao budući savremeni poljoprivrednici.

Kopredsednici Nacionalnog tima za preporod sela Srbije ministar Milan Krkobabić i akademik Dragan Škorić razgovarali su danas u Novom Sadu sa predsednikom Zadružnog saveza Vojvodine o usvojenom Programu preporoda zadrugarstva, čiji se početak realizacije očekuje krajem marta ove godine.

Izvor: eKapija