Početak izgradnje novog rudnika u Srbiji do 2024. godine

0
24
Početak izgradnje novog rudnika u Srbiji do 2024. godine
Foto: Aubrey Daniels International

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je juče sa rukovodstvom Adrijatik metalsa. Tema razgovora bila su geološka istraživanja koje ta kompanija sprovodi u Srbiji, kao i početak izgradnje novog rudnika u Raškoj do 2024. godine.

“Rudarstvo u Srbiji ima veliki potencijal za investicije i planiramo da kroz izmene Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima zakonski okvir dodatno unapredimo, obezbeđujući istovremeno sigurnost i predvidljivost za investitore”, rekla je Mihajlović, saopštilo je ministarstvo.

Nadamo se da ćete nastaviti sa uspešnom realizacijom vaših projekata u Srbiji, a mi smo kao vlada i ministarstvo otvoreni za saradnju i podršku, poručila je ona.

Generalni menadžer i direktor Adriatik metalsa iz Velike Britanije Pol Kronin rekao je da je ta kompanija prepoznala Srbiju kao uspešnu ekonomiju sa dobrim zakonskim okvirom i velikim potencijalom u oblasti rudarstva.

“Velika stvar za Srbiju je što su u njoj već prisutne neke od najvećih svetskih kompanija iz oblasti rudarstva i verujem da i mi možemo uspešno realizovati projekat u Srbiji. Naša kompanija je već prisutna u ovom regionu, u BiH, gde imamo snažan fokus na zaštiti životne sredine i saradnji sa lokalnom zajednicom i isti pristup imaćemo i za Srbiju”, kazao je Kronin.

Sastanku je prisustvovala i regionalna direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za zapadni Balkan Žužana Hargitai.

Naslov: Redakcija

Izvor: Blic