Peticiju za vraćanje normalnog radnog vremena ugostiteljima potpisalo 9.000 ljudi

0
21
Foto: Glas podrinja
Peticiju za vraćanje normalnog radnog vremena ugostiteljima do sada je potpisalo ukupno 9.000 gradjana za manje od 24 časa, saopšteno je danas iz Udruženja “Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije”.

Pored vraćanja normalnog radnog vremena ugostiteljima, ovo Udruženje zahteva da  po hitnom postupku započne primena Uredbe o uslovima i kriterijumima uskladjenosti državne pomoći radi otklanjanja ozbiljnog poremećaja u privredi zbog epidemije zarazne bolesti.

Udruženje traži da se u najkraćem roku svim delatnostima koje su merama onemogućene da rade otpišu porezi i doprinosi, i da im se nadoknade svi fiksni troškovi od početka pandemije do danas i 80 odsto bruto zarada za 12 meseci.

Takodje u saopštenju se traži ukidanje parafiskalnih nameta i nepotrebnih dažbina (eko-taksa, sokoj, natpisi na objektima), da se smanji pdv na pet odsto u naredne dve godine, kao i da se umanje sve lokalne dažbine i takse.

“Očekujemo da se Krizni štab reorganizuje na način da svi oni koji svojim neprofesionalnim delovanjem uzrokuju nepopravljivu ekonomsku štetu domaćim privrednicima i svi oni koji su u sukobu interesa podnesu ostavke”, poručili su iz Udruženja “Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije”.

Izvor: Novi Magazin