subota, 13. apr 2024.
Home Biznis Poslovne vesti Pandemija i izmenjen način poslovnog angažovanja

Pandemija i izmenjen način poslovnog angažovanja

0
Pandemija i izmenjen način poslovnog angažovanja

U istraživanju koje je sprovedeno nešto više od godinu dana od prvih izmena zbog pandemije Korona Virusa došlo se do sledećih podataka.

U anketi je učestvovalo 2027 radnika na daljinu. Gotovo polovina (45 posto) želi balans između rada od kuće i rada u kancelariji, odnosno odlazaka na posao između jednog i tri dana u nedelji.


Gotovo polovina (45 posto) želi balans između rada od kuće i rada u kancelariji, odnosno odlazaka na posao između jednog i tri dana u nedelji.

Gotovo trećina ljudi koji rade od kuće na virtualnim sastancima odevena je u pidžame, a svaki deseti pritom nema njen donji deo, pokazala je anketa YouGova.

Rezultati ukazuju na to da je 42 odsto onih koji rade od kuće “umorno od Zooma”, ali samo 14 odsto njih želi da se vrati na posao u punom radnom vremenu kad pandemija završi. Svaki peti ispitanik odgovorio je da ne želi da se vrati nikada.

Kao najčešći razlog za to (51 posto) naveli su izbegavanje putovanja na posao. U 34 odsto slučajeva radnici preferiraju fleksibilnije radne sate.

Dvadeset posto želi da nastavi da radi na daljinu jer tako mogu duže da spavaju, a 15 odsto jer ne moraju da nose formalnu odeću.

Ćaskanje sa kolegama je ono što im najviše nedostaje iz kancelaarijskog života (43 posto), a zasićenost Zoomom, s 31 posto, drugi je razlog za povratak na posao.

Trideset posto ispitanika priznalo je da virtualnim sastancima prisustvuje u pidžami, 25 posto ih se usput bavilo internet kupovinom, a 15 posto ih je za vreme sastanka igralo igrice.

Istraživanje pokazuje da rad nikad više neće biti isti kao prije pandemije. Zaposlenici traže fleksibilnije i hibridnije radno okruženje koje zadovoljava novu ravnotežu rada i života stvorenu dugim radom od kuće – rekli su iz YouGova.

Izvor: Telegraf, 10. 04. 2021.

Naslov: Redakcija