ponedeljak, 15. jan 2024.
Home Biznis Poslovne vesti Otvorene prijave za poljoprivredna gazdinstva i preduzeća radi dobijanja podsticaja od države

Otvorene prijave za poljoprivredna gazdinstva i preduzeća radi dobijanja podsticaja od države

0
Otvorene prijave za poljoprivredna gazdinstva i preduzeća radi dobijanja podsticaja od države

Portal Biznis i pravo informiše sve vlasnike poljoprivrednih gazdinstava, ali i preduzeća, da je otvoreno prijavljivanje za podsticajna sredstva koja se mogu dobiti od države, a koja država obezbeđuje u saradnji sa Svetskom bankom.

Prema najavama iz Ministarstva poljoprivrede, za ovu svrhu odvojeno je 38 miliona dolara, a ovaj budzet je predviđen za projekat koji će trajati tri godine, te će maksimalni iznos za koje jedno gazdinstvo bespovratno može aplicirati iznositi 25.000 evra, dok će za preduzeća maksimalni iznos iznositi 200.000 evra.

Za sve zainteresovane koji žele da apliciraju za ove novčane podsticaje, prenosimo da je krajnji rok za prijavu 4. jun, te i da svako gazdinstvo može da se prijavi, kako je istakao u svom javnom obraćanju ministar Branislav Nedimović, uz naglašavanje da se ovaj poziv odnosi i na vinogradare, voćare, povrtare, ali i na proizvođače cveća, je je najavio i da će se uskoro objaviti još dva javna poziva koja će se odnositi i na stočare i ratare.

Takođe, istaknuto je da prednost pri rangiranju mogu imati mladi poljoprivrednici iz nerazvijenih područja Srbije.

Ministar Nedimović ističe da je najveće interesovanje iskazano za nabavku mehanizacije, posebno kupovinu traktora, posebno u Priboju i Prijepolju.

Više informacija o ovome možete potražiti na : www.minpolj.gov.rs

Izvor: Vebsajt Miinistarstva poljoprivrede

Tekst: Redakcija, autor: Nina Kostić