petak, 5. apr 2024.
Home Pravo Pravne vesti Od “Pink pantera” do falsifikovanja dokumenata

Od “Pink pantera” do falsifikovanja dokumenata

0
Od “Pink pantera” do falsifikovanja dokumenata

Četrdsetsedmogodišnjeg muškarca, koji se dovodi u vezu sa kriminalnom grupom “Pink Panter”, novosadski sud je nepravnosnažno osudio na 14 meseci zatvora zbog falsifikovanja dokumenata.

Beograđaninu D. M. istovremeno je produžen pritvor u kojem se nalazi od privođenja u februaru. Portparolka Osnovnog suda u Novom Sadu Svjetlana Radovanović rekla je za Dnevnik da je okrivljeni upućen na izdržavanje zatvorske kazne na osnovu sopstvene molbe i pre pravnosnažnosti presude.

On je uhapšen 5. februara zbog sumnje da je, koristeći dokumentaciju druge osobe, izvadio ličnu kartu i pasoš na tuđe ime. Zatim je s lažnim identitetom u drugom mestu pokušao da izvadi lična dokumenta na ime trećeg lica. 

Tada su policijski službenici ustanovili da je reč o falsifikovanim dokumentima i podneli su krivičnu prijavu protiv lica čiji je identitet D. M. već koristio.  Dnevnik navodi da je okrivljeni pre godinu dana izvadio dokumetna na ime S. Z. u Sremskim Karlovcima, a kada su mu bila potrebna nova dokumenta otišao je da ih izvadi u Beočinu. Kako se otisci prsta nisu poklapali policija ga je uhapsila.

Takođe, kako su naveli u policiji nakon hapšenja, sumnja se da je on, koristeći lažni identitet, naveo javnog tužioca da, u skladu s načelom oportuniteta, izda naredbu o uplati novca u humanitarne svrhe na ime druge osobe. Prema ranijim pisanjima medija, četrdesetsedmogodišnjak je uhapšen u Francuskoj kao član kriminalne grupe “Pink panteri”.

Osuđen je na 15 godina zatvora, ali je iz zatvora pobega, pa je za njim raspisana i poternica Interpola. 

Izvor: 021.rs