Objavljen poziv za finansijsku podršku nedovoljno razvijenim opštinama

0
25
Objavljen poziv za finansijsku podršku nedovoljno razvijenim opštinama
Foto: Restart Magazin
Kabinet ministra zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština Ivice Tončeva saopštio je danas da je u Službenom glasniku objavio javni poziv za Program podrške unapredjenju razvoja nedovoljno razvijenih opština, vredan oko 320 miliona dinara.

“Program je namenjen opštinama u Srbiji koje prema stepenu razvijenosti spadaju u četvrtu kategoriju, odnosno čiji je stepen razvijenosti ispod 60 odsto republičkog proseka”, navodi se u saopštenju.

Za Program 1 predvidjena su sredstva u iznosu 70 miliona dinara, dok su za Program 2 opredeljena sredstva u iznosu 249,8 miliona dinara.

“Program podrške unapredjenja razvoja nedovoljno razvijenih opština osmišljen je kako bi se ostvario jedan od osnovnih ciljeva Vlade Srbije i kroz sistemsku podršku podstakao lokalni i regionalni razvoj na celoj teritoriji”, rekao je Tončev.

Programi imaju za cilj podizanje kapaciteta u oblasti izrade projektno-tehničke dokumentacije, planske dokumentacije, planskih dokumenta, izgradnje i rekonstrukcije infrastrukturnih objekata od značaja za izrazito nedovoljno razvijene opštine i opremanje objekata u svojini lokalne samouprave.

Rok za prijavu je 20 dana od objavljivanja javnog poziva, a krajnji rok za predaju dokumentacije je 15. april 2021. godine.

Sve informacije kao i obrasci prijave za Program 1 i Program 2 dostupne su na sajtu Kabineta https://rnro.gov.rs/javni-poziv-za-prijavu-projekata/.

Izvor: Novi Magazin