petak, 5. maj 2023.
Home Nekategorizovano Novi rok za subvencije za e-fiskalizaciju

Novi rok za subvencije za e-fiskalizaciju

0
Novi rok za subvencije za e-fiskalizaciju

Novi rok za prijavljivanje za subvencije države za prelazak na novi model fiskalizacije će trajati od 15. marta do 5. aprila, kako bi svi obveznici fiskalizacije koji se ranije nisu prijavili mogli da dobiju pomoć države.

Kako ministar finansija navodi ostalo još nešto manje od dva meseca do kraja tranzicionog perioda za prelazak na novi model fiskalizacije i dodao da svi obveznici mogu da biraju između  200 softverskih i hardverskih rešenja.

“Više od 130.000 obveznika je već prijavilo lokacije, a na meni je da ih zamolim da se što pre prijave preko portala Poreske uprave i da se ne čeka poslednji dan jer će nastati gužva prilikom instaliranja tih sistema”, rekao je ministar.

Prethodni rok do kada su obveznici mogli da se prijave za subencije za novu fiskalizaciju bio je 31. januar 2022. godine. Prijavljivanje za subvencije, za sve koji se nisu prijavili u prvom roku, će se odvijati na isti način kao i prethodni put.

Rok do kada su obveznici fiskalizacije u obavezi da u potpunosti pređu na novi model je 30. april 2022. godine. Kada je reč o prednostima koje donosi novi sistem e-fiskalizacije, one su brojne. Poreskim obveznicima, odnosno privredi, se olakšava poslovanje, smanjuju troškovi poslovanja na duži rok, ukida nepotrebno administriranje i samim tim stvara bolji poslovni ambijent.

Izvor: nova.rs