Nokia predstavila još jedan potencijalni bestseler ispod 200 evra

0
25
Nokia predstavila još jedan potencijalni bestseler ispod 200 evra
Foto: Promo

Nokia 5.3 koja je premijerno predstavljena u martu ove godine brzo je postala jedan od bestselera sa cenom ispod 150 evra jer nudi četiri kamera i solidne performanse, a sada je dobila unapređenu verziju Nokia 5.4 koja bi mogla da ponovi uspeh.

Na prvu loptu čini se da nije puno toga promenjeno, ali kada se bliže pogleda ima tu brojnih unapređenja. Na displejuju veličine 6,4 inača sada je prednja kamera smeštena u obliku kruga i umesto sočiva od 8MP ona sada ima ono sa 16MP rezolucije. Na poleđini je glavna kamera sa takođe unapređenim sočivom od 48MP i malo je pomeren blic, iako je zadržano rešenje kojim su sva četiri sočiva spakovana u krugu. Ostala sočiva su 5MP ultrawide i dva senzora od 2MP, jedan za makro fotografije drugi za dubinu.

Govoreći o ekranu na žalost Nokia ostaje na IPS LCD, HD+ sa rezolucijom 720 x 1.560 piksela. Odnosa stranica je 19:5.9 i osvetljen je sa do 400 nita. Ima poboljšan odziv na komande i osvežavanje od 60 Hz.

Unutra je Snapdragon 662 uparen sa 4GB RAM i dve opcije memorije, od 64 ili 128GB, a mogu se i proširiti sa microSD. Baterija je kapaciteta 4,000 mAh i ima punjenje na 10W.

Ono što je za Nokia obavezno jeste bezbednost pa tako i sada sa ovim modelom dolazi pravovremeno bezbednosno ažuriranje i ažuriranje Android sistema i to u trajanju od tri godine.

Nokia 5.4 koštaće od 189 do 219 evra u zavisnosti od regiona u kojem se prodaje i koje su joj specifikacije memorije.

Izvor: bizinfo.rs