NBS: Sve veći broj korisnika koristi usluge onlajn plaćanja domaćom karticom

0
13
NBS: Sve veći broj korisnika koristi usluge onlajn plaćanja domaćom karticom
Foto: Srbija do Informacija

Narodna banka Srbije obaveštava javnost da je broj trgovaca koji prihvataju plaćanje Dina karticom u svojim internet prodavnicama u stalnom porastu – domaća kartica trenutno se prihvata u preko 750 onlajn prodavnica u Srbiji.

Ovo je naročito značajno u periodima kakav je ovaj od početka pandemije virusa korona, kada je preporučljivo daljinski obavljati što je moguće više kupovina.

Istovremeno, svakog meseca sve je više korisnika koji obavljaju internet plaćanja domaćom karticom – samo u decembru 2020. Dina karticom ostvareno je preko 280 hiljada onlajn kupovina, u iznosu od preko 600 miliona dinara, s tendencijom neprekidnog povećanja.

Foto: Thousands of Pics

Potpun spisak prodajnih mesta na kojima se može plaćati domaćom karticom na internetu možete pronaći na ovom linku.

Među njima se nalaze onlajn prodavnice u kojima se mogu nabaviti roba i usluge koje se tradicionalno kupuju, odnosno plaćaju preko interneta: knjige, tehnička roba, avio-karte, ulaznice za različite događaje, igračke, odeća i obuća, ali i one preko kojih se mogu platiti komunalne usluge (www.infostan.rs), usluge domaćeg operatora mobilne telefonije Telekom Srbija a.d. (www.mts.telekom.rs), kao i svakodnevne kupovine kod tri najveća trgovinska maloprodajna lanca u zemlji (DelezMerkator S i Univereksport).

Podsećamo i na to da je Dina karticom moguće plaćati i na internet prezentacijama državnih agencija i institucija, poput Agencije za privredne registre i portala eUprava.

Izvor: Narodna banka Srbije