ponedeljak, 13. nov 2023.

Nina G. Kostić

medijacija

Rođena 11. februara 1991.godine u Leskovcu, gde je završila osnovnu i dve srednje škole, i to Gimnaziju – društveno jezičk smer, i Trgovinsko ugostiteljsku školu – smer turistički tehničar, a nakon čega je odabrala pravnu profesiju, te završila osnovne akademske studije prava 2014. godine.
Još u toku studija počela je da stiče radno iskustvo u oblasti turizma, a kasnje i obavljajući posao u okviru pravne službe u Privrednom društva za distribuciju električne energije „Jugoistok“ d.o.o. Niš, Ogranak „Elektrodistribucija Leskovac“. Pored nastavnih učestvovala je i u brojnim vannastavnim aktivnostima, pre svega u radu Studentskog parlamenta, te obavljala dobrovoljno-društveni rad od 2009. do 2014. godine, takođe bila organizator brojnih humanitarnih akcija. Nastavlja svoje usavršavanje 2019. godine na master akademskim studijama prava.
Uvidevši značaj neformalnog obrazovanja za svoje dalje usavršavanje, završila je veliki broj kurseva, seminara, te prisustvovala brojnim konferencijama i radionicama. Posebno interesovanje pokazala je za medijaciju, odnose s javnošću i event menadžment. Poseduje licencu Ministarstva pravde RS, za posrednika u vansudskom rešavanju sporova, te je završila je osam edukacija iz oblasti medijacije, imavši tu čast da uči od jednog od prvih i najuspešnijih medijatora u Srbiji, direktora Centra za konstruktivno rešavanje sukoba Srbije, Milene Tadirović, spec. porodične medijacije.
Danas ima više godišnje iskustvo u korporativnom sektoru, kao i u oblasti medijacije i odnosa s javnošću.