Najveći proizvođač hrane u Egiptu zainteresovan za ulaganje u Srbiju

0
28
Foto: Belgrade at Night
Najveći proizvođač hrane u Egiptu, kompanija “Kairo tri A grupa” želi da napravi regionalni centar za otkup žitarica i voća u našoj zemlji.

 Za našu zemlju je od izuzetnog značaja što su oni najveći uvoznici kukuruza, a Srbija najviše ove žitarice ima za izvoz.

Ovo je juče izjavio Senad Mahmutović, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, posle sastanka sa predsednikom egipatske kompanije Ajmanom El Gamilom.

– Postoji interesovanje da se u Srbiji izgradi regionalni centar sa hladnjačom za otkup voća iz Srbije i regiona, kako bi se izvozilo u Egipat – istakao je Mahmutović. – Kasnije bi izgradili i fabriku za preradu voća i pravljenje koncentrata, kji bi služili za razne prizvode i sokove. Očekujemo da će Srbija ove godine imati, uz nekih 4,2 miliona tona kukuruza za sopstvene potrebe i više od 3,8 miliona tona za izvoz. Egipatska kompanija želi i voće iz Srbije.

Prema rečima Ajmana el Gamila, oni su velika kompanija koja se bavi proizvodnjom stočne hrane i hrane za ljude. A u Srbiji vide dobru priliku za ulaganja.

Naslov: Redakcija

Izvor: Novosti