Momirović: Investicije u novopazarski kraj prioritet

0
19
Momirović: Investicije u novopazarski kraj prioritet
Foto: Danas

Investicije u novopazarski kraj su prioritet i pitanje prestiža države, istakao je ministar građevinarstva Tomislav Momirović tokom obilaska radova na deonici puta Novi Pazar – Tutin. Najavio je da će radovi biti gotovi do kraja 2021. godine, šest meseci pre planiranog roka ali i novu, kapitalnu investiciju u komunalnu infrastrukturu Novog Pazara.

Ministar Momirović je obišao i obilaznicu, koja će rasteretiti saobraćaj u centru grada a na kojoj se, zbog mnogobrojnih problema, radi više od decenije.

“Mi jednostavno previše kasnimo. Decenijama kasnimo. Naročito ovaj kraj. Prioritet su investicije u ovaj kraj. U pitanju je prestiž države, da ljudima u ovom kraju poraste poverenje u svoju državu”, istakao je Momirović.

Neophodno je otvoriti perspektivu privredi i stanovništvu kroz više ulaganja u putnu infrastrukturu, smatra Momirović i dodaje da su i dalje pregovora za, takozvani, “mini Šengen” ali da nije siguran da li su dobili odgovarajuću podršku svih učesnika.

Ukidanje svih mogućih barijera je ono iza čega mi kao Vlada Srbije i predsednik Republike stojimo, podvukao je Momirović.

“Nadam se da ćemo to uraditi, da ćemo prevazići sve probleme. Nadam se da ćemo do kraja godine krenuti sa autoputem Požega-Boljare, da ćemo rešiti put između Kraljeva i Novog Pazara , koji nije onakav kakav mi vidimo. Projekte praktično završavamo ili smo već završili”, rekao je Momirović.

Na temu aerodroma u Novom Pazaru za koji je svojevremeno postojala ideja o izgradnji, ministar kaže da ne žele neoprezno da ulaze u takve investicije, jer ima i prioritetnijih pitanja.

Izvor: RTS