Moguća podrška za još jednu kategoriju ugostitelja

0
37
Moguća podrška za još jednu kategoriju ugostitelja
Foto: WBUR

Vlada Srbije će razmotriti moguće modele pomoći predstavnicima takozvane ivent industrije, odnosno organizatorima venčanja i drugih sličnih proslava koji već devet meseci ne rade, izjavio je danas za Tanjug predsednik Udruženja “Ivent industrija” Srbije Boško Bubanja nakon sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, ministrom finansija Sinišom Malim i ministarkom trgovine turizma i telekomunikacija Tatjanom Matić.

“Ministar Mali imao je dosta tvrd stav da svi moramo da podnesemo teret krize i da je država već dala pomoć privrednicima, ali je premijerka pokazala razumevanje za naše probleme, jer mi jedini nismo uopšte radili već mesecima”, rekao je Bubanja.

Dodao je da je dogovoreno da ministarstvo trgovine napravi analizu stanja u ovoj grani ugostiteljstva u vezi sa brojem firmi koje se bave tim poslom, brojem zaposlenih u njima i drugim pokazateljima, kako bi se razmotrio model pomoći.

Bubanja je rekao da je odbijena mogućnost da u tu pomoć budu uključeni proizvođači venčanica, dekorateri, fotografske radnje i drugi privrednici koji prate ivent industriju, jer oni već dobijaju različite vrste podrške države.

Na sastanku su bili i predstavnici Udruženja ugostitelja Novog Sada koji predstavljaju vlasnike restorana i kafića, kao i Udruzuženja NOB, noćnih klubova i barova.

Premijerka i ministar Mali su predstavnicima kafića i restorana rekli da ne mogu računati na dodatnu pomoć, jer su oni prethodnih meseci kako-tako radili, ali postoji mogućnost da noćni klubovi i barovi mogu dobiti još neku vrstu podsticaja države zato što su takođe odavno zatvoreni, naveo je Bubanja.

Izvor: Blic