Mobi banka novac predviđen za proslavu donirala NURDOR-u

0
31
Mobi banka novac predviđen za proslavu donirala NURDOR-u

Mobi banka danas je saopštila da je novac namenjen internoj novogodišnjoj proslavi preusmerila u humanitarne svrhe.

Novac će biti doniran NURDOR-u, nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka, koje okuplja roditelje, lekare, medicinsko osoblje i sve ljude dobre volje.

Predsednica izvršnog odbora Mobi banke Marija Popović rekla je da u toj banci smatraju da je njihova odgovornost da pomažu onima kojima je to najpotrebnije, kao i društvu koje je zaslužno za njihove poslovne uspehe.

“Ono što smo naučili iz ove teške i izazovne godine je da su solidarnost, podrška i zajedništvo stubovi svakog društva. Mi zastupamo ideju humanog bankarstva u kreiranju svojih usluga i uvek polazimo od ljudi”, izjavila je Popović.

Donacija je realizovana u sklopu projekta “Budi Heroj”, u okviru koga je NURDOR pripremio novogodišnje paketiće koji se mogu naručiti preko njihovog sajta.

“Voleli bismo da pokažemo svima da #BITIHEROJ nije teško. Svemu tome najbolje nas uče deca, a deca koja se leče od malignih bolesti već jesu pravi mali superheroji. Oni koji svakog dana prolaze kroz ono kroz šta smo delom morali svi da prođemo ove godine. I svakog dana nam pokazuju da su za superherojska dela potrebni ljubav i podrška. Praznici su pravo vreme da to delimo jedni sa drugima i da shvatimo da za jedno društvo nema boljeg kolektivnog imuniteta od zajedništva”, rekla je Tamara Klarić, aktivista NURDOR-a.

Mobi Banka je 2019. godine donacijom od milion dinara pomogla izgradnji nove roditeljske kuće u Beogradu u sklopu kampanje “Pruži korak”, koja će pružiti smeštaj i brigu za dvadeset porodica čija deca prolaze kroz dug proces lečenja od raka.

Izvor: Beta