Lanac bioskopa u Južnoj Koreji našao novi izvor prihoda

0
24
Lanac bioskopa u Južnoj Koreji našao novi izvor prihoda
Foto: Dasym

U veoma teškoj situaciji za bioskopsku industriju CGV, najveći lanac bioskopa u Južnoj Koreji, našao je novi izvor prihoda.

U njegovim salama za projekciju, gejmeri mogu iznajmiti bioskopsko platno i prateću tehniku, i to na dva sata, po ceni od oko 90 dolara do šest popodne ili 135 dolara u večernjim satima, piše Seebiz.

Zakupci su u obavezi da ponesu svoje konzole i igre, jer im bioskop iznajmljuje uglavnom platno i ozvučenje.

Pošto sme da primi samo 50 odsto uobičajenog broja posetilaca, a čak ni sa tim ograničenjem ne može da popuni kapacitet, južnokorejski lanac bioskopa smislio je kako da preživi krizu izazvanu pandemijom korona virusa – iznajmljivanjem bioskopskog platna za igranje igrica.

Ideju su dobili sasvim slučajno, od jednog zaposlenog, Song Vu Hana, koji je zaključio da se publika video igara i filmova donekle preklapa, ali i da su današnje igrice savršeno osmišljene – imaju zanimljivu priču poput filmske, ali i odličnu grafiku i zvuk.

Šteta je, mislio je on, ne doživeti ih na pravi način, na velikom ekranu, sa dobrim zvukom.Iz CGV-a kažu da im ovaj “novi biznis” ne donosi zaradu kakvu donose filmovi i mnogo brojnija publika koja ih prati, ali im pomaže da prežive teške dane.

Pošto se i rukovodstvo bioskopa po ovom pitanju složilo sa njim, CGV je početkom 2021. godine omogućio gejmerima da igraju igrice u njegovim bioskopima.

Do sada je prodato 130 termina, najviše muškarcima starosti između 30 i 40 godina, ali i parovima i čitavim porodicama.

Naslov: Redakcija

Izvor: Blic