Korak bliže gradnji hotela InterContinental i poslovne kule na Novom Beogradu

0
33
Korak bliže gradnji hotela InterContinental i poslovne kule na Novom Beogradu
Projektovani izgled Delta Centra (Foto: Delta Holding)

Kompanija Delta Real Estate obezbedila je sredstva i tehničku dokumetaciju za gradnju poslovnog kompleksa Delta Centar na Novom Beogradu u okviru kojeg će se nalaziti hotel InterContinental Beograd na 26.000 m2, a istu toliku površinu zauzeće i kancelarijski prostor visoke klase. Investiciju je najavila i viši potpredsednik za strategiju i razvoj Delta Holdinga Marija Desivojević Cvetković. Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda nedavno je na javni uvid stavio nacrt plana detaljne ovog područja kojim je prevdiđena gradnja ovog kompleksa – poslovne kule i hotela.

Za početak gradnje čekaju se građevinske dozvole, a kako su za naš portal rekli iz kompanije spremni su da u roku od dve nedelje po izdavanju dozvole otvore gradilište i počnu radove. U gradnju kompleksa planiraju da ulože 130 mil EUR.

Poslovni centar će obuhvatati i eksluzivnu šoping zonu i restorane, kao i veliki podzemni parking.

  • Ceo poslovni kompleks imaće moderan izgled i predstavljaće jedinstvenu zelenu poslovnu oazu, jer Delta Real Estate mnogo ulaze u najviše ekološke standard svih projekata na kojima radi – kažu iz kompanije za eKapiju.

Projekat Delta Centra izrađuje londonska kancelarija poznatog studija Gensler.

  • To je studio koji se specijalizovao za projekte u kojima se prepliće više namena i sadržaja. Neki od projekata na kojima su radili su poslovna zgrada centrale Fejsbuka u Londonu, hotel Ritz Carlton u Dubaiju i mnogi drugi. Očekujemo da Beogradu daju jedan novi, inovativni i svetski sjaj sa ovim projektom – navode iz Delte.

Izvor: ekapija.com