Kako funkcioniše aplikacija digitalni pčelarski dnevnik

0
39
Kako funkcioniše aplikacija digitalni pčelarski dnevnik
Foto: The economist

Sigurnost zaposlenja u stabilnoj firmi ili izazov “biti sam svoj gazda”, najčešća je dilema mladih. Prema podacima Svetske banke u Srbiji je manje od šest odsto mladih preduzetnika – svaki peti muškarac i tek svaka petnaesta žena. Zbog toga je i svaka pomoć u tom prvom koraku dobrodošla.

Dok će prošlu godinu većina pamtiti kao tešku zbog posledica pandemije, 21-godišnji Leskovčanin Ivan Petrović će je, kaže, pamtiti kao godinu kada je krenuo ka ostvarenju cilja.

Njegova digitalna verzija pčelarskog dnevnika pobedila je na takmičenju Udruženja mladih privrednika Srbije.

“Ako pogledamo šta je u osnovi pčelarevog posla, zaključićemo da je pre svega posao pčelara da što bolje razume tok i stanje svake pčelinje zajednice ponaosob. Tek onda je on u mogućnosti da joj pruži pomoć na najbolji mogući način. Tako da aplikacija radi upravo to. Pomaže pčelaru da zna gde, kada i kako da pruži pomoć svakoj pčelinjoj zajednici”, navodi Ivan Petrović.

Njemu su, kako sam kaže, najviše pomogla poznanstva i stručna podrška.

“Suštinski, pošli smo od toga kako videti potrebu na tržištu, kako napraviti proizvod, kada je trenutak da se izađe na tržište, prešli preko strategije izlaska na tržište i na kraju naravno svih aspekata marketinga i administracije koja sve to prati”, napominje Lazar Lekić iz Udruženja mladih privrednika Srbije.

Ivanova aplikacija je trenutno na testiranju kod nekoliko klijenata, a svi učesnici takmičenja nastavili su da se druže, razmenjuju ideje i podržavaju jedni druge u zajednici mladih preduzetnika.

Naslov: Redakcija

Izvor: RTS