četvrtak, 11. jan 2024.
Home Biznis Poslovni saveti Javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji Beograda za 2022. godinu.

Javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji Beograda za 2022. godinu.

0
Javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji Beograda za 2022. godinu.

Sekretarijat za privredu raspisao je javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji grada Beograda za 2022. godinu

Na osnovu Odluke o načinu, uslovima i kriterijumima za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za podršku razvoja preduzetništva (”Službeni list grada Beograda” br. 119/18 i 9/21), Odluke o budžetu grada Beograda (”Službeni list grada Beograda” br. 120/21 i 18/22) i Zaključka zamenika gradonačelnika grada Beograda br.3-1765/22-G-01 od 25. februara 2022.godine

Prema rečima gradskog sekretara za privredu Milinka Veličkovića, predmet javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava, odnosno mašina i opreme u cilju poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenja novog proizvoda ili usluge, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine.

Pravo na dodelu sredstava imaju mikro, mala preduzeća i preduzetnici sa teritorije Beograda. Opredeljena sredstva ove godine iznose više od 29 miliona dinara.

– Namenjena su za afirmaciju rodne ravnopravnosti, zapošljavanje nezaposlenih lica, unapređenje poslovnog procesa uvođenjem novih proizvodnih ili poboljšanjem postojećih poslovnih linija, zatim za pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti, očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta, jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, stimulisanje stvaranja nove dodatne materijalne vrednosti namenjene tržištu i povećanje ukupnog privrednog rasta i razvoja preduzetništva na teritoriji Beograda – istakao je Veličković, prenosi Beoinfo.

Javni konkurs je otvoren do 15. marta.


Tekst konkursa, i prijavu možete preuzeti/pogledati ovde:

Izvor. Blic biznis, 3. 3. 2022. i beograd.rs