IPS metod plaćanja mobilnim telefonom na svim NIS Petrol i Gazprom pumpama

0
28
IPS metod plaćanja mobilnim telefonom na svim NIS Petrol i Gazprom pumpama
Foto: NIS

IPS metod plaćanja mobilnim telefonom od danas je moguće koristiti na svim NIS Petrol i Gazprom pumpama u Srbiji. Kompanija NIS uslugu pruža u saradnji sa Bankom Poštanska štedionica, a vrši se pomoću mobilnog telefona sa aplikacijom u koju je integrisan IPS QR kod Narodne banke Srbije

Inovativan način plaćanja do sada nije bio moguć na benzinskim pumpama. Predstavlja veoma brzo, bezbedno i jednostavno rešenje.

“Danas činimo još jedan korak napred ka stvaranju jačeg, inovativnog i stabilnijeg NIS-a. Prvi u energetskom sektoru uvodimo uslugu instant plaćanja, koja našim potrošačima omogućava da bezbedno, brzo i jednostavno izvrše plaćanja na našim benzinskim stanicama”, ističe Anton Čerepanov, zamenik generalnog direktora i finansijski direktor NIS-a.

Kupac na kasi aktivira “mbanking” aplikaciju na mobilnom telefonu, klikne na opciju IPS “pokaži”, unese PIN, otisak prsta, ili snimak lica i pokaže QR kod prodavcu, koji ga sa telefona skenira.

“Ovo je drugi korak za NIS, posle podizanja gotovine, danas smo u prilici da na svim stanicama NIS-a i Gazproma Dina kartica nam neće trebati, već ćemo moći sve mobilnim telefonom da uradimo. Sigurno da to ne bi bilo lako ostvarivo, da oko nas nije stvoren ambijent, pre svega zahvaljujući NBS”, objašnjava Bojan Kekić, predsednik IO PŠ.

“NBS poslednjih godina intenzivno sprovodi aktivnosti na pružanju najsavremenijih servisa, namenjenih pre svega našim građanima i privredi i po postignutnom možemo se slobodno svrstati među najrazvijenije zemlje sveta. Kao primer navešću to da usluga koju danas zajedno puštamo u rad, na nivou EU je tek projekat u fazi planiranja”, kaže Dragana Stanić, viceguvernerka NBS.

Primenom ove vrste plaćanja mobilni telefon praktično postaje novčanik. Korist od nje imaju i korisnik i pružalac usluge.

Izvor: RTV