„Gasprom“ pravi pandan Jutjubu

0
25
„Gasprom“ pravi pandan Jutjubu

Holding „Gazprom-Media“ će u periodu od 2021. do 2022. godine predstaviti dve platforme za sadržaje koji generišu korisnici (UGC), slične američkoj platformi Jutjub, izjavio je direktor holdinga Aleksandar Žarov na okruglom stolu Nacionalnog reklamnog foruma.

„Sadržaj UGC platformi je atraktivan. U svom portfelju imamo Rutjub platformu i dugo radimo s njom, oko godinu dana, kako bismo je modernizovali, učinili je istom kao Jutjub, a u pogledu alata koje sadrži i u pogledu korišćenja različitih mehanizmi učinili je još boljom. Ovo nije jedina UGC platforma koju planiramo da pokrenemo. Verujem da će se 2022. godine pojaviti druga platforma“, rekao je Žarov.

Generalni direktor holdinga je takođe rekao da će se ove platforme razlikovati. Korisnici će moći da postavljaju video snimke dugih i kratkih formata.

„S obzirom da je video format različit, nekad je kratak, nekad dug i da ne postoje mogućnosti za postavljanje istih dugih formata na Tik toku, platforma je i dalje veoma atraktivna. Zato i radimo na ovome, mislim da ćemo sledeće godine dati zanimljiv predlog”, naveo je Žarov.

Istovremeno je izrazio nadu da se neće dogoditi blokiranje Jutjub platforme u Rusiji zbog cenzure koju vrši kompanija prema ruskim medijima.

Grupa poslanika Državne dume i senator Aleksej Puškov podneli su 19. novembra na razmatranje donjem domu zakon o mogućnosti „Roskomnadzora“ da blokira internet resurse koji omogućavaju cenzuru ruskih medija.

Generalni tužilac i njegovi zamenici, uz saglasnost ruskog ministarstva spoljnih poslova, mogu taj status dodeliti vlasniku informativnog resursa koji diskriminiše materijale iz ruskih medija.

Dokument pokriva najveće Internet resurse – Jutjub, Fejsbuk i Tviter. „Roskomnadzor“ takođe može da ima pravo da delimično ili u potpunosti ograniči pristup resursima koji krše autorska prava, uključujući i mogućnost usporavanja njihovog saobraćaja.

Izvor: rs.sputniknews.com