četvrtak, 11. jan 2024.
Home Biznis Poslovne vesti Bugarska objavila plan za izgradnju gasovoda ka Srbiji

Bugarska objavila plan za izgradnju gasovoda ka Srbiji

0
Bugarska objavila plan za izgradnju gasovoda ka Srbiji
Foto: Sputnik Srbija

Bugarska Agencija za javne nabavke (PPA) objavila je plan izgradnje bugarske deonice gasovoda između Bugarske i Srbije, a firma naručilac je „Bulgartransgas”.

Na veću ministara prošle srede, izvršni direktor „Bulgartransa” Vladimir Malinov, je rekao da će kompanija pokrenuti javnu nabavku opreme za pravljenje 62 kilometra bugarske deonice, usput odredivši cenu ugovora na 144 miliona leva (oko 73 miliona evra), prenela je agencija BTA.

PPA je na svom sajtu saopštila da bi potencijalne zainteresovane strane trebalo da imaju najmanje 35 miliona leva (oko 18 miliona evra) prometa u prethodne tri finansijske godine.

Potrebno je i da su u prethodnih pet godina učestvovali u izgradnji, sanaciji ili remontu podzemnog cevovoda za prirodni gas, napravljenog od zavarenih čeličnih cevi.

Ponuđači bi trebao da izrade investicioni projekat za svaku fazu projekta, a firma kojoj bude dodeljen posao će morati da isporuči građevinski materijal i opremu, izvede građevinske radove i pusti gasovod u rad, prenosi Tanjug.

Izvor: Politika

Foto: N1 info