Besplatne obuke za žene koje bi želele da zarađuju na starim zanatima

0
213
Besplatne obuke za žene koje bi želele da zarađuju na starim zanatima
Foto: Make & Do Crew

Tri žene koje se bave umetničkim zanatima i koje su i same bile nezaposlene, poklanjaju 30 besplatnih online zanatskih obuka nezaposlenim ženama.

Primerom su, kako kažu, pokazale da je moguće doći do finansijske stabilnosti, čak i sa primenjenim umetnostima, bez stalnog zaposlenja, pokrenuvši prvu Online umetničku školu na ovim prostorima.

Sve zainteresovane dame treba da, najkasnije do 26. februara, pošalju na mejl prijave@onlineumetnickaskola.com sledeće: motivaciono pismo u kome navode motiv za prijavu i za koji se od tri programa opredeljuju – kurs izrade nakita, kurs heklanja ili kurs dekupaža, kao i dokaz o nezaposlenosti iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

Obuka, kako su saopštile, kreće simbolično 8. marta, na Dan žena.

Kursevi predstavljaju snimljene, video lekcije (više od 30 radioničarskih sati), koje imaju jasnu strukturu i uz čiju će pomoć, kao i uz asistenciju profesorki, polaznice doći do krajnjeg cilja, a to je “zanat u rukama”.

Stručno osposobljavanje ovog tipa pre svega bi trebalo da motiviše nezaposlene žene koje imaju umetničkih sklonosti i koje su možda već neko vreme razmišljale da sebi stvore posao prodajom predmeta koje same naprave.

Zbog indivudalnih konsultacija sa profesorkama za vreme trajanje obuke (6 meseci), zamišljeno je da svaka od njih ima grupu od po 10 žena kojima će se mentorski posvetiti.

“Cela ova stvar zaživela je baš zbog solidarnosti, koja je karakteristična za nas koje se bavimo slobodnim umetnostima”, rekla je profesorka heklanja Dušica Stojilković i zajedno sa svojim koleginicama poručila ženama da je sve moguće ako veruju u sebe.

Izvor: Blic