Besplatan webinar: Fiskalizacija za preduzetnike

0
585

Biznis i pravo vas poziva na besplatan webinar na temu ”Fiskalizacija za preduzetnike” koji će se održati online 14.03. od 17:00h.

Cilj ovog webinara je da se preduzetnici upoznaju sa predstojećom obavezom uvođenja fiskalnih kasa kako bi stekli što jasniju sliku o tome šta predstojeća fiskalizacija sa sobom nosi, kao i koje su najvažnije stavke i novine na koje preduzetnici trebaju da obrate pažnju.

Ko je obveznik fiskalizacije?
Obveznik fiskalizacije je prema Zakonu o fiskalizaciji („Službeni glasnik RS“, broj 153/20 i i 96/2021) svaki obveznik poreza na prihode od samostalne delatnosti u smislu zakona kojim se uređuje porez na dohodak građana i svaki obveznik poreza na dobit pravnih lica u smislu zakona kojim se uređuje porez na dobit pravnih lica, koji vrši promet na malo.

U Srbiji je nedavno donet novi Zakon o fiskalizaciji, a u skladu sa kojim su obveznici fiskalizacije dužni da u potpunosti pređu na novi model fiskalizacije do 30. aprila 2022. godine.
Obaveza uvođenja fiskalnih kasa otvorila je mnoga pitanja u praksi na koja ćete dobiti odgovor na ovom webinaru.

Na kraju webinara imaćete priliku da postavite pitanja predavaču u oblasti fiskalizacije radi rešavanja nedoumica oko novog sistema.

Predavač:
Nevena Glušac, diplomirani pravnik Pravnog fakulteta u Novom Sadu i trenutno je zaposlena u firmi Fiscal Solutions, na poziciji pravnog savetnika u oblasti fiskalizacije.
Specijalista je u oblasti savetovanja maloprodaje kako da posluju u skladu sa aktuelnim fiskalnim zahtevima i regulativom, kao i kako da odaberu optimalno rešenje za fiskalizaciju svog poslovanja.

Kao predstavnik firme Fiscal Solutions, koja je vodeća softerska kompanija fokusirana na maloprodajna rešenja i usluge i čiji su klijenti svetski maloprodajni lanci iz 18 zemalja, fokusirana je na transparentno pružanje aktuelnih i uvek proverenih informacija o fiskalizaciji klijentima.

Prijava za učešće je obavezna.