Besplatan vebinar: Poreski tretman digitalne imovine

0
465

Biznis i pravo vas poziva na besplatan vebinar o poreskom tretmanu digitalne imovine koji se organizuje online 28.04.2021. od 17:00h putem platforme ”ZOOM”.

Digitalna imovina regulisana je novim Zakonom o digitalnoj imovini koji je stupio na snagu 29. 12. 2020. a počinje da se primenjuje od 29. 06. 2021. Digitalna imovina, odnosno virtuelna imovina, kako je Zakon definiše predstavlja digitalni zapis vrednosti koji se može digitalno kupovati, prodavati, razmenjivati ili prenositi i koji se može koristiti kao sredstvo razmene ili u svrhu ulaganja.

Usled sve veće ekspanzije bitkoina i kriptovaluta u Srbiji bilo je potrebno regulisati i ovu oblast. Međutim, ovaj zakon otvara mnoga pitanja u pogledu oporezivanja digitalne imovine čime ćemo se baviti na ovom vebinaru.

Teme vebinara:

Zakon o digitalnoj imovini, osnovni pojmovi i računovodstveni tretman

Oporezivanje

Oporezivanje fizičih lica

Porez na kapitalnu dobit

Porez na imovinu

Pravna lica

Porez na dodatu vrednost (PDV)

Porez na kapitalnu dobit i porez na dobit preduzeća

Predavač: Miloš Praštalo, ovlašćeni računovođa i vlasnik firme MNP ADVISORY koja se bavi poreskim savetovanjem, računovodstvom i kontrolom. Član je Saveza računovođa i revizora Srbije, britanskog saveza računovođa ACCA i drugih asocijacija. Miloš ima deset godina iskustva u struci, radio je u domaćim i internacionalnim kompanijama u sektorima računovodstva i kontrola.