Beograd predlaže izmenu Zakona o planiranju i izgradnji

0
41
Beograd predlaže izmenu Zakona o planiranju i izgradnji - Uvođenje obaveze investitora da priloži dokaz o kretanju građevinskog otpada
Foto: tajmlajn.rs

Divlje deponije koje guše Beograd moramo da rešimo sistemski, a to znači izmenu Zakona o planiranju i izgradnji, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a prenosi Beoinfo.


On je dodao da je podneo inicijativu Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da se izmeni Zakon o planiranju i izgradnji i da se uvede obaveza investitora da pre dobijanja upotrebne dozvole priloži dokaz o kretanjiu građevinskog otpada.


– To praktično znači da će investotor morati da traži dokaz od kompanije koju je angažovao za odnošenje otpada da je građevinski otpad predat na deponiju koja je određena za tu namenu – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, na deponiji Vinča završava se fabrika za preradu građevinskog otpada koja će iz otpada prozivoditi materijal koji će se koristiti za izgradnju puteva, a odlukom Skupštine grada Beograda JKP Gradska čistoća je dobilo pravo da izgradi nove deponije za odlaganje zemlje.

Izvor: eKapija