Banke rasprodaju i vikendice i zemljište, a cene daleko ispod tržišnih

0
92
Banke rasprodaju i vikendice i zemljište, a cene daleko ispod tržišnih
Foto: Kurir

Na portalu Doboš nalazi se desetak nekretnina koje su posebno označene kao sniženje zbog cena daleko ispod tržišnih. U pitanju su kuće, zemljišta i vikendice u selima i opštinskim mestima.

Zna se da banke na ovom portalu oglašavaju prodaju, jer vlasnici ne izmiruju rate kredita i da je prilikom prve prodaje početna cena u javnom nadmetanju 70 odsto od tržišne, a ako se nekrentina ne proda iz prvog puta, u drugom pokušaju košta upola cene, od procenjene tržišne vrednosti, piše Dnevnik.

Zato onima kojima treba krov nad glavom, a nisu vezani za mesto prebivalištata, posebno mladim parovima, ovo oglašavanje dobro dođe da jeftinije obezede sebi dom. Kome ove nekretnina nije potrebna, a imaju para, mogu pametno da ulože i čekaju trenutak da vrednost ovim nekretninama skoči i lepo zarade, kao što to čine vlasnici poljoprivrednog zemljišta, gde se u kupoprodajama sada obrće veliki novac, navodi portal.

U Melencima, gde se nalazi poznata banja Rusanda, na području Grada Zrenjanina, banka prodaje prvi put kuću površine 121 kvadratna metra, za 11.864 evra. Javna prodaja zakazana je za 1. mart.

Po drugi put se prodaje kuća u Turiji, selu poznatom po turističkoj i privrednoj manifestaciji Turijska kobasicijada. Turuja je u opštini Srbobran, na oko 40 kilometara od Novog Sada. Banka prodaje veliko porodično imanje, koje čini kuća za stanovanje, više pomoćnih zgrada na površini većoj od šest ari. Tržišna vrednost ove nekrentine je iznad dva miliona dinara, a sada se prodaje upola cene, za oko 8.800 evra, pošto u prvoj prodaju nije bilo kupaca.

U Subotici kuća sa okućnicom i vinogradom, bez navođenja drugih podataka, prodaje se prvi put za 18.800 evra. Javno nadmetanje zakazano je za 25. februar u kancelariji javnog izvršioca u Subotici. Dve kuće sa pomoćnim objektom na istoj adresi prodaju se u Staroj Pazovi za 22.124 evra. Na pomenutom portalu nisu navedene druge informacije o nekretninama, osim da je javna prodaja zakazana za 2. mart.

U Vrbasu porodična kuća od 90 kvadrata i pomoćni objekti na površini većoj od 650 kvadratna metra prvi put se prodaje za 30.970 evra. Procenjeno je da na tržištu ova nekrentina vredi oko 5,2 miliona dinara. Kuća u Bačkoj Topoli, koju čini suteren od blizu 60 kvadrata, gde je, između ostalog, i garaža, i prizemlje sa osam prostorija površine skoro 75 kvadratnih metara prodaje se za 18.000 evra.

Vikendica u Rakovcu u KO Beočin košta upola cene od tržišne, oko 6.500 evra. Vikend kuća je površine 33 kvadratna metra i izgrađena je bez građevinske dozvole, a posed se prostire na preko 1.600 kvadratnih metara. Prodaja je zakazana za 19. februar. U Novom Bečeju, za nepunih 2.100 evra, prodaje se poljoprivredno zemljište četvrte klase površine 24,3 ara. Javna prodaja je zakazana za danas. U Horgošu, opština Kanjiža, za 3.000 evra prodaju se dva parcele, vinograd od 21,8 ari i njiva pete klase veličine 66,2 ara.

U Pančevu i Vrbasu poslovni prostor

Na području Pokrajine, banke prodaju dva velika poslovna prostora. U Vrbasu objekat, koji čine čak 17 pomoćnih objekta, tržišne vrednosti od oko 192 miliona evra, na prvoj javnoj prodaji imaće početnu cenu od oko 135 miliona dinara.

U Pančevu se kupcima nude dva poslovna objekta od 27 kvadrata, čija je tržišna vrednost oko 3,1 milion dinara, i drugi objekat od 21 kvadrata po tržišnoj vrednosti od 2, 4 miliona dinara. U oglasu nije navedena početna cena, već se kupci upućuju na poverioca. Prvo elektronsko nadmetanje zakazano je za 26. februar.

Izvor: Blic